За няколко месеца за втори път хващам оборотомера че спира да работи. Проблемът изчезва при следващото палене на колата. Иначе всичко друго работи нормално
Известие
Collapse
No announcement yet.
Оборотомерът спира да работи
Collapse
X
-
Извинявай колега, че ще ти ползвам темата, но и при мен прави чалъми оборотомера.Докато карам на 2-3 пъти го хващам да прескача, както километража също прескача,него го хванах между 60-70 държа на 60 подавам и за 1 секунда остава на място и изведнъж прескача и отива на 70.Дали може да е сензор който е при колелото или някъде по скоростната кутия.
Благодаря предварително.
И извинявай колега че ти ползвам темата.
sigpic
-
Като ви гледам и двамата сте с печки. По принцип на дизелите се взема сигнал за оборотите от генератора.
Такова подскачане говори за искрене, тоест четките ви най-вероятно си отиват.
Това са разсъждения по принцип, защото може да са взели и от другаде сигнал и да си плямпам пълни простотии.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Вижте си датчиците за запалването,на 55-цата той е за оборотомера и е на кожуха на скоростите точно над маховика
http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=21&subcat=118Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Иво - това за алтернатора беше за старите дизели с механично впръскване. В случая информацията за оборотите се получава от ECU - то.
Според мен гореспоменаваните проблеми се дължат на лоши връзки към таблото или на студени спойки в него.
По-повод скоростомера, едва ли проблемът е в сензор на колело, защото ако беше така, в този момент щеше да светне лампата на ABS -а.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:18.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИво - това за алтернатора беше за старите дизели с механично впръскване.Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от pace Покажи съобщениеНе е,по-горе съм писал от къде е точно при тях но като гледам датчика на 156 разликата е един пин повече...не казвам,че е от там и на 156 но може да се откачи за проба.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment